dijous, 10 de desembre del 2020

XECBALL

Mitjançant aquesta entrada vos vull presentar l'esport alternatiu triat pel meu grup per fer una unitat didàctica, que és el XECBALL.


El Xecball és un joc esportiu d'invasió, creat per Gustavo Martínez Serrano, que uneix els escacs amb l'activitat física i l'esport. Com és possible això? Doncs gràcies a la creació de l'innovador mètode per ensenyar escacs a través d'activitats, exercicis i jocs motrius des de l'educació física. A més a més, actualment el Xecball s'inclou en el currículum de la matèria d'Educació Física a la Comunitat Valenciana sobre la base del Decret 108/2014, del 4 de juliol. En concret, es troba en el Bloc 5: Jocs i activitats esportives, amb el contingut especificat com “Participació en jocs alternatius (p. ex. Xecball)”. 

Encara que nosaltres principalment hem decidit triar el Xecball perquè és un esport de caràcter cognitiu amb experiència motriu. A més i damunt, és aprendre a jugar a escacs d'una manera dinàmica, transversal i divertida. També, pensem que pot haver-hi xiquets i xiquetes que després s'interessen pels escacs gràcies a la pràctica d'aquest esport alternatiu. 

Per acabar, vos he creat aquesta infografia amb les característiques bàsiques d’aquest esport perquè pugau conèixer-lo i practicar-lo. 😉




4 comentaris:

  1. Buenas Roxana, no había oído hablar de este deporte alternativo hasta ahora, me ha resultado muy llamativo porque creo que es un muuuuy buen juego para el desarrollo íntegro de los niños y niñas. Creo que se podría aplicar en cualquier ciclo y que obtendría muy buenos resultados. La infografía me parece buena, pero quizás hubiera tratado de resumir más. Creo que mereces un 9,5.

    ResponElimina
  2. Hola Roxana, el Xecball me parece una elección excelente porque trabaja mucho el aspecto cognitivo además de la condición física. La infografía está muy bien elaborada. Por todo esto mi nota es 10.

    ResponElimina
  3. Hola Roxaana. Mai havia escoltat parlar d'aquest joc i la veritat que em resulta molt interessant. Pel que he vist, és un joc que treballa tant la faceta cognitiva com física de l'alumnat i seria molt beneficiós per a l'alumnat practicar-lo. Pel que fa a l'entrada, únicament milloraría la infografía, ja que, crec que hi ha massa text, però tot i això, la meua nota és un 9'5.

    ResponElimina
  4. Hola Roxana, acabe de llegir la teua entrada i primer que tot, dir-te que no coneixia aquest esport alternatiu anomenat "Xecball" m'ha paregut molt interesant la teua inforgrafia i pense que has resumit molt clarament els conceptes i idees. Com a futura docent, m'agradaria possar en pràctica aquest esport. Enhorabona pel treball realitzat. La meua nota és un 10!!

    ResponElimina